Tropic Responses, A Multidisciplinary Design Firm, Bangalore | SUVI

SUVI

SUVI
BTM Layout
Bangalore

Client: Satish & Deepa
Project Type: Residential
Built Area: 3500 sft
Status: Completed in 2014
Money Well Spent : INR 1 cr

‘Keep it Natural’
These were the words driving us through the project.
The dents of the brick, undulations of stone, strength of steel and clarity of glass makes up the facade of the building. Plenty skylights and solar power reduces the dependence of lighting the house on our rapidly depleting resources. And then there was Vaastu.

The play of materials makes it easy to spot the building amidst an array of houses. At the first glance, you see various brick cubes with floating balconies and suspended sunshades. The steel frames and stone flooring and wall take the focus off the brick. The numerous skylights have a light and shadow play going on throughout the house at various times of the day.

And this is how we got a U.S. returned couple to adjust to Indian attributes.